Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ


Την Δευτέρα το βράδυ 1 Οκτωβρίου συνάντηση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης θέλοντας να κάνουν σαφές το κοινό ενδιαφέρον υποστήριξης της επένδυσης στον Κάβο Σίδερο.


Η κινητοποίηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη από τους φορείς του τόπου μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα Ηρακλειώτικου τύπου τα οποία προκαλούν προβληματισμό για την επιλεκτική προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων του τόπου μας.
«Δεν έχουμε ανάγκη από «προστάτες» και θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας» ήταν αυτό που δήλωσαν με έμφαση.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Σητείας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, της Ένωσης Οικοδόμων Σητείας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λασιθίου και του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Λασιθίου.
«Αγωνιούμε και εμείς όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής για το αύριο αυτού του τόπου. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης και αυτό επιβεβαιώνετε καθημερινά. Βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό ανάπτονται κάποιες επενδυτικές δραστηριότητες στην περιοχή που δυστυχώς όμως μερίδα του παγκρήτιου τύπου τις αντιμετωπίζει με τρόπο ιδιαίτερο ο οποίος δεν συνάδει με την αγωνία όλων μας προκειμένου αυτή η περιοχή να βγει από την απομόνωση και να μπει σε μια καινούρια τροχιά. Προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα με τα δημοσιεύματα και για αυτό το λόγω συναντηθήκαμε εδώ για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε, αυτό το οποίο θέλουμε είναι να αφήσουν την τοπική κοινωνία να αποφασίσει για αυτά τα οποία την αφορούν και να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Δεν θέλουμε κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για μας. Είμαστε αρκετά ώριμοι για να καθορήσουμε την τύχη αυτού του τόπου, εμείς που ζούμε σε αυτόν. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα και σκεπτικό. Θερμή παράκληση, δεν θέλουμε πρωτοβουλίες ή κινήσεις οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα μέχρι και χθες να διατηρηθεί η περιοχή μας σε αυτή την κατάσταση της υπανάπτυξης που βρίσκετε σήμερα. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να ξενιτεύονται τα παιδιά μας οπουδήποτε γιατί ο τόπος μας δεν μπορεί να τα κρατήσει, όχι γιατί δεν έχει την δυνατότητα αλλά γιατί κάποιοι άλλοι, έξω από τα στενά όρια της περιοχής, υπαγορεύουν αυτή την κατάσταση. Αφήστε μας να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Μια ισόρροπη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Κρήτη θα είναι προς όφελος όλων» ήταν τα λόγια αγωνίας από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ. Κωνσταντίνο Βασιλάκη.
Η κα Μαρία Νικητάκη Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για την κοινή δράση των εκπροσώπων του τόπου «Με ικανοποιεί πάρα πολύ το γεγονός ότι είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο και έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και πολλά και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητες. Η περιοχή μας έχει μεγάλο πλούτο και δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για μας. Ελπίζω σε μια καλή εξέλιξη των πραγμάτων μιας και υπάρχει η στήριξη και από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και από την Δημοτική Αρχή».


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Προέδρου της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων κ. Άννα Ορφανουδάκη η οποία τόνισε με αγανάκτηση ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίσουν για την ανάπτυξη του τόπου τους.
Και ο κ. Μιχάλης Βαρσαμίδης Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Σητείας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του δηλώνοντας ότι «κάποιοι θέλουν η Σητεία να γυρίσει 20 χρόνια πίσω όμως οι κάτοικοι της δεν θα το επιτρέψουν».
«Οι Σητειακοί δεν θέλουν ούτε προστασία ούτε υποδείξεις για το ποιες επενδύσεις είναι καταστροφικές ή ωφέλιμες για την περιοχή μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης και εξέφρασε και αυτός την ικανοποίηση του για την συμμετοχή όλων σε αυτό το κάλεσμα.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων αλλά και του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων-Εγκαταστατών Νομού Λασιθίου μετέφερε την στήριξη των Σωματίων ολόκληρου του νομού στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής τα οφέλη της οποίας θα είναι σημαντικά για όλο το νομό.
Επόμενο βήμα στις πρωτοβουλίες των φορέων της περιοχής είναι η συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας που προτίθεται να κάνει την επένδυση αλλά και με εκπροσώπους του Ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή για την απαραίτητη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου